Waarom is voetverzorging in de winter belangrijk?


Je voeten zitten de hele dag opgesloten in warme schoenen of laarzen. De kou en de lagere luchtvochtigheid maken de huid droog en gevoellig. Je handen en gezicht zullen vaker ingesmeerd worden, maar de voeten blijven vaak achter in de 'extra' zorg.

Veel voorkomende voetproblemen in deze periode van het jaar:

  • likdoorns
  • hielkloven
  • ingegroeide teennagels
  • droge huid

Dit kan voor veel pijn en ongemak zorgen. Ook druk, wrijving, te strakke schoenen en verkeerd knippen van nagels veroorzaakt problemen.

Heb je last van voetproblemen of wil je deze juist voorkomen? Maak dan een afspraak voor een professionele behandeling en persoonlijk advies.NIEUW: Cadeaubon

Met de cadeaubon van Voetprint kan je zelf bepalen hoe hoog het bedrag is. Ideaal als je iemand wil verrassen, bedanken of verwennen!
De cadeaubon is verkrijgbaar in de praktijk.

Kan nagellak schimmelnagel veroorzaken?


Nagellak veroorzaakt op zichzelf geen schimmelnagel, maar wist je dat het wel kan bijdragen aan het ontstaan ervan? Als een nagel beschadigd raakt kan een schimmel de nagel infecteren. Daarnaast bevatten veel soorten nagellak schadelijke chemicaliën en bevat een nagellakremover vaak aceton. Dit is hoe de beschadiging ontstaat. Na het verwijderen van de nagellak kunnen er witte vlekken of zelfs aanslag ontstaan in de nagel. De nagelplaat is beschadigd en een schimmel kan de nagel infecteren.

Wat kun je zelf doen? Hier een aantal belangrijke tips:

  • Gebruik een nagellakremover zonder aceton!
  • Gebruik nagellak zonder schadelijke chemicaliën. Vraag hiernaar bij de drogist.
  • Breng de nagellak niet direct na het douchen aan, maar laat de voeten eerst goed drogen. Schimmels houden namelijk van vocht en warmte en nagellak kan een schimmel opsluiten op de nagelplaat.

Ben je niet zeker over de staat van jouw nagels en wil je met een zeker gevoel de zomer in? Maak een afspraak voor een controle of behandeling bij Voetprint.