Behandelingen

Zonder verwijzing een afspraak maken
U bent altijd welkom in mijn praktijk. Voor een pedicure behandeling of medische voetzorg heeft u niet altijd een verwijzing nodig. Ook kunt u terecht als er geen medische indicatie is, maar u gewoon eens uw voeten wilt laten verzorgen.

Indien gewenst kan ik u doorverwijzen naar uw huisarts of naar samenwerkende podotherapeuten in de regio.

Eerste afspraak
Bij de eerste afspraak zal ik een anamnese afnemen. Hier zal 10 minuten extra tijd voor ingepland worden.

Basis voetbehandeling


De basis voetbehandeling bestaat uit:

• knippen van de nagels
• het reinigen van de nagelomgeving
• eelt verwijderen
• verwijderen van likdoorns
• behandelen van kloven
• behandelen van ingroeiende nagels
• warmte kompres
• voeten  incrèmen

45 min.
€28,50

Gratis voetencheck


Wil je weten of ik als Paramedisch Chiropodist iets voor jou kan betekenen? Maak dan gratis en vrijblijvend een afspraak voor een voetencheck! De conditie van je voeten wordt in een consult van ongeveer 15 minuten onderzocht en vervolgens geef ik persoonlijk advies, zonder enige verplichtingen.


Nagelbeugel

Als u last heeft van een ingegroeide of een sterk rond gegroeide teennagel, dan kan het plaatsen van een nagelbeugel duidelijke verbetering brengen. Een nagelbeugel helpt de groei van de nagel te reguleren en helpt de druk te verminderen. De pijn zal vaak snel na het plaatsen verminderen. De beugel wordt met remanitdraad op maat gemaakt en op de nagel geschoven. Met een speciale lijmtechniek wordt deze vastgezet op uw nagel. De beugel kan extra druk zetten en de nagel wordt uit de nagelwal omhoog getrokken worden. De groei van de nagel zal gecorrigeerd worden.

€ 17,50

Orthese


Als uw tenen niet helemaal recht staan kan een orthese ervoor zorgen dat de scheve stand van de tenen gecorrigeerd wordt.  Of als uw schoenen pijnlijk drukken kan dit als uitkomst bieden. Een orthese kan drukplekken en wrijving tussen uw tenen verminderen en voorkomen. Een orthese wordt op maat gemaakt, afgestemd op de klachten.

Vanaf €5,00

Vilttechniek


Vilttechniek kan tijdelijk worden toegepast bij druklocaties op de voet ter ontlasting. De druk wordt door het vilt verdeeld, waardoor de locatie tot rust kan komen. Te denken aan druklocaties bij een likdoorn, ingegroeide teennagel, drukplekken door schoenen op de voet of tenen etc.

Als de behandeling effectief is, is nabehandeling vaak niet meer nodig.

Bij terugkerende klachten wordt ter ontlasting van de druklocatie een orthese gemaakt. Indien nodig zal u worden doorverwezen naar de podotherapeut. Tevens zal ik met een schoenadvies een positieve bijdrage leveren.

€ 2,00

Voetmassage


Op gezonde voeten kunnen we langer lopen. Voetmassages hebben een positieve invloed op de gezondheid van mensen. Door voetmassage breng je de doorbloeding van bepaalde organen en lichaamsdelen op gang en stimuleer je de energiestromen in het lichaam. Hierdoor gaan ze beter werken. Losmaken van opeengestapelde afvalstoffen draagt bij aan een goede lymfecirculatie.

Het losmaken van diepliggend weefsel en de spieren kan pijn verlichten en stress voorkomen. Deze techniek biedt verlichting aan vermoeide voeten en een gevoel van ruimte in de gewrichten. Een voetmassage geeft je rust en laat je even stilstaan bij jezelf.

Bij verschijnselen of klachten zoals spanning, hoofdpijn, slapeloosheid, pijnlijke vermoeide voeten, vochtophoping in de voeten of benen, verkrampte en gespannen voeten, koude voeten en benen kan een voetmassage verzachting en weldaad geven. Of gewoon heerlijk voor de ontspanning.

Heb je een klacht waarvan je niet zeker weet of voetmassage helpt deze te verminderen of op te lossen, bel dan gerust voor vrijblijvende informatie.

30 min: €19,95 

Schimmeldiagnostiek

Een schimmelnagel is op verschillende manieren te herkennen: gele, bruine of groene kleur. De schimmelnagel is brokkelig en er kunnen kleine stukjes afbreken. De nagels zijn erg kwetsbaar. Het kan zelfs voorkomen dat de nagel in zijn geheel loslaat. Een schimmelnagel zal meestal niet vanzelf herstellen. Er kunnen verschillende schimmels de oorzaak zijn van dit nagelprobleem. Om te weten welke schimmelsoort hiervoor verantwoordelijk is kan ik dit laten onderzoeken.

Samenwerking met Stichting Medische Microbiologie Bergen op Zoom - Roosendaal

Voetprint en de Stichting Medische Microbiologie van het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal zijn een samenwerkingsverband is aangegaan. Wij bieden de service om huid- en nagelsamples te laten onderzoeken op de verwekkers van een veronderstelde schimmelsoort.

Laboratoriumonderzoek wordt verrekend met de jaarlijkse bijdrage voor het eigen risico. Is het eigen risico al verbruikt, dan zijn er geen kosten meer aan dit onderzoek verbonden. Met de uitslag kunt u naar uw huisarts om het behandelplan te bespreken voor eventuele medicatie. Voor de medicatie geldt de eigenbijdrage bij uw apotheek, indien de jaarlijkse bijdrage is opgebruikt geld dit niet. Dit geldt niet voor de voorlichting die apothekers verplicht zijn te verstrekken.